Welke verschillende bestandstypes kan ik krijgen voor mijn logo?

Cologne 1884931 1920

Deel deze blog

Het Logo Mannetje levert uw logo’s aan in verschillende bestandstypes. Door de jaren heen hebben de verschillen in bestandstypen voor veel verwarring gezorgd in veel gesprekken tussen mensen. Wij vragen klanten vaak om verschillende bestandstypen. Dit zorgt bij mensen vaak voor de nodige verwarring als ze deze termen horen. Als je er niet elke dag mee te maken hebt, is dat natuurlijk niet zo gek. Hieronder staat een uitleg over de volgende bestandsformaten die je bij ons kan krijgen voor je logo: JPG, PNG, GIF, EPS, SVG en PDF.

Wat is een JPG bestand?

JPG’s hebben van alle bestandstypes de kleinste bestandsgrootte, waarbij transparante achtergronden niet worden ondersteund door JPG’s. Voor sommige afbeeldingen is deze functie vereist. JPG gebruikt lossy-compressie (lossy betekent “kwaliteitsverlies”). Lossy betekent dat een deel van de beeldkwaliteit verloren gaat wanneer JPG-gegevens worden gecomprimeerd en vervolgens worden opgeslagen.

Gebruik jpg-bestanden:
– Fotografie
– Stilstaand beeld
– Afbeeldingen met complexe kleuren

Wat is een PNG-bestand?

Portable Network Graphics (PNG) is een bestandsformaat van hoge kwaliteit. Het grootste voordeel dat ze bieden voor online gebruik is hun transparante achtergrond. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik op websites die een transparante achtergrond nodig hebben. Daarom kunt u PNG-bestanden op de achtergrond projecteren.

Gebruik png-bestanden voor:
-Zware en complexe foto’s
-Afbeelding die opnieuw moet worden bewerkt en opnieuw moet worden geëxporteerd
-Webafbeeldingen die transparantie vereisen

Wat is een GIF-bestand?

GIF lijkt op PNG. Ze ondersteunen transparante achtergronden. In tegenstelling tot JPEG of PNG zijn GIF-bestanden beperkt tot maximaal 256 kleuren. Het belangrijkste verschil is dat GIF standaardanimatie ondersteunt.

Gebruik gif-bestanden voor:
– Eenvoudige animatie
– Klein icoon
– Afbeelding met kleine verschillen tussen pixels

Wat is een EPS-bestand?

EPS is een vectorafbeeldingsbestand. Dit betekent dat het kan worden uitgebreid tot elke gewenste maat. De andere afbeeldingsformaten hierboven zijn niet schaalbaar. Dit betekent dat als u het fysieke formaat moet vergroten om het betreffende logo of banner aan te passen, de afbeelding details verliest en wazig wordt. EPS heeft dit probleem niet. Het is volledig uit te breiden naar elke gewenste maat.

Het nadeel van EPS is dat het een vectorafbeeldingsformaat is. Vectorafbeeldingen kunnen alleen worden geopend in softwaretoepassingen voor grafisch ontwerp, zoals Adobe Indesign of Adobe Illustrator.

Wat is een SVG-bestand?

SVG kan worden gebruikt om websites te ontwerpen. U kunt SVG-bestanden gebruiken voor grafische/pictogram-elementen op uw website. Omdat het een vectorformaat is, zal het oneindig schalen zonder pixelvorming, wat erg handig is voor weergave op verschillende apparaten. Ze zijn ook erg licht in bestandsgrootte en laden sneller.

Gebruik SVG-bestand:
– Afbeeldingen weergegeven in meerdere formaten en schermen
– Reageren op de afbeelding van het apparaat
– Logo’s en pictogrammen

Wat is een PDF-bestand

Van alle bestandsindelingen is een PDF het meest universeel. Het kan worden bewerkt, gedeeld, gekopieerd, afgedrukt, enz. Het bevat alle gegevens in het bestand inclusief afbeeldingen, tekst en lay-out, ongeacht welk programma is gebruikt om het bestand te maken. Het is ook een van de gemakkelijkste formaten om te gebruiken, omdat het heel eenvoudig is. Het belangrijkste van allemaal is dat het compatibel is met alle besturingssystemen en applicaties, zelfs de gratis software die online beschikbaar is.

Meer blogs

Vector Logo Mannetje
Blogs

Help, ik kan niets met mijn logo?!

Vaak vragen klanten zich dan af wat een vectorbestand is en waarom een drukker of een grafisch vormgever daar blijer van wordt dan een pixelbestand.

Glass 2350477 1920
Blogs

Welke kleuren kies ik voor mijn logo?

Kleur is een belangrijk onderdeel van de herkenbaarheid van uw bedrijf. Kleur heeft een impact op mensen, waarbij zorgvuldig geselecteerde kleuren ervoor kunnen zorgen dat

Ook op zoek naar een nieuw logo?

Kies dan voor Logo Mannetje!